Einsteinstraat 34 A 03


6227 BZ Maastricht

043 3611000

Bij spoed toets 9

Praktische Informatie

Patient aan de balie in Heer huisarts

Praktische Informatie

De praktijk is gevestigd op de begane grond in een mulitfunctioneel pand. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in dit gebouw o.a. een apotheek, een fysiotherapiepraktijk, een diëtiste, een verloskundige en een logopediepraktijk.

U kunt uw herhaalrecepten aanvragen op verschillende manieren:

1. Via de receptenlijn. Bel het praktijknummer en toets 2

2. Via de receptenbrievenbus (nabij ingang zorgplein Heer)

Indien u uw herhaalrecept voor 11.00 uur aanvraagt, kunt u het recept de volgende werkdag na 14.00 uur bij de apotheek afhalen.

3. Herhaalservice

Gebruikt u langdurig dagelijks dezelfde medicijnen? U hoeft zelf geen actie meer te ondernemen. De herhaalservice is een service van apotheek Heer en Straver.

  1. U houdt zelf de controle over uw medicijnen.
  2. Uw medicijnen staan automatisch voor uw klaar.
  3. Uw eigen huisarts wordt op de hoogte gehouden.

U kunt een folder halen bij de balie van apotheek Heer.

4. Online herhaalservice

Het is ook mogelijk om via het patiënten portaal uw (chronische) medicatie te bestellen. Om gebruik te maken van deze service kunt u zich via onze website registreren (op de homepagina).

Maak gebruik van de receptenlijn, de receptenbrievenbus, de herhaalservice van de apotheek of online. Chronische medicatie kan niet worden herhaald via de assistente aan de balie of telefonisch.

Via het Landelijk Schakel Punt (LSP) kunnen artsen uw relevante medische gegevens inzien. Bijvoorbeeld als u op de huisartsenpost komt of in een ziekenhuis. U kunt via deze website aan ons aangeven of u wilt dat we uw gegevens wel of juist niet aan het LSP moeten aanbieden. Lees altijd eerst deze folder.

Als u het invult en bij ons inlevert, verzorgen wij de rest. Iedereen die via het LSP in uw dossier kijkt wordt geregistreerd, zodat u altijd kunt (laten) nagaan wie en om welke reden in uw dossier heeft gekeken. Kijken in uw dossier kan pas nadat u toestemming heeft gegeven. U kunt altijd uw toestemming weer intrekken. Dat kunt u doen bij ons of via de website van Volgjezorg.

Gezondheidscentrum Heer wil graag verantwoorde zorg leveren!

We hechten aan kwaliteit, en we vinden dat onze patiënten vertrouwen mogen hebben dat wij deze leveren.

Gezondheidscentrum Heer is gecertificeerd door LRQA binnen HaZo24, een nieuwe certificering voor 24-uurs huisartsenzorg. Dit betekent dat wij voldoen aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen die gesteld worden aan huisartsenzorg in Nederland. Hiermee hebben we een methode voor systematisch verbeteren in onze huisartsenpraktijk.

Onze huisartsen zijn verbonden aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit Maastricht. Dit betekent dat er onderwijs wordt gegeven aan geneeskunde studenten. Als er een student aanwezig is, wordt dit altijd aangekondigd bij de balie en in de wachtkamer. Mocht u uw huisarts alleen willen spreken, geef dit dan aan bij de assistente.

Soms neemt het Gezondheidscentrum Heer ook deel aan wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Maastricht. Het kan zijn dat hiervoor uw medewerking wordt gevraagd, zowel schriftelijk als mondeling. Medewerking is uiteraard op vrijwillige basis.

 

Gezondheidscentrum Heer mag zich sinds dit jaar Pluspraktijk noemen.

Een Pluspraktijk is een huisartsenpraktijk van de toekomst. Een huisartsenpraktijk waar patiënten zelf de regie hebben, patiënten doelmatig worden behandeld en de huisarts de regisseur is van de zorg in de wijk.

Een Pluspraktijk kenmerkt zich door maximale transparantie in praktijkvoering en prestaties. Daarbij staat het delen van best practices met de andere 15 Pluspraktijken in de regio ook centraal. Samen sta je sterker dan alleen bij het bewerkstelligen van duurzame, toekomstbestendige huisartsenzorg.

Om duurzame, toekomstbestendige huisartsenzorg te behalen gaan de Pluspraktijken gedurende een periode van 5 jaren met verschillende interventies aan de slag. In totaal betreft het 17 interventies op het gebied van Patiënt empowerment, Doelmatige zorg en Wijkgerichte zorg.

Als u patiënt wilt worden bij Gezondheidscentrum Heer, dan kunt zich inschrijven via het patiënten portaal. Inschrijven kan voor de postcodegebieden 6225 t/m 6229 en 6267. Inschrijven gebeurt alleen na een kennismakingsgesprek met een van de huisartsen. U kunt hiervoor een afspraak maken via de assistente.

Om het overstappen van de ene naar de andere huisarts in goede banen te leiden, is er de brochure Wisselen van huisarts.

Wilt u zich uitschrijven als patiënt bij Gezondheidscentrum Heer, dan vragen wij u om contact op te nemen met de assistente. Zodra u bent uitgeschreven, dragen wij uw dossier over aan uw nieuwe huisarts.

Om het overstappen van de ene naar de andere huisarts in goede banen te leiden, is er de brochure Wisselen van huisarts.

Meer informatie over het wisselen van huisarts vindt u in de folder Wisselen van huisarts uitgegeven door de Patiëntenfederatie en de Landelijke Huisartsen Vereniging
Translate »

Herhaalrecept Bestellen

Verwijderen

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

  • Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
  • Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
  • Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
  • Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
  • Overgevoeligheden en bijzonderheden
  • Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)
  • Actueel medicatieoverzicht

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Heb ik wel een afspraak nodig?

U kunt altijd telefonisch contact met ons opnemen:

Call Now Button Ga naar de inhoud